De wereldwijde producent

van elektrische rim drive motoren

Maritiem

Motoren voor onder andere sloepen, tenders en AUVs

Subsea

Motoren voor toepassingen onder druk

Batterijen

Oplossingen in verschillende voltages

Accessoires

Voor verhoging van de veilig- en gebruiksvriendelijkheid

Gratis catalogus ontvangen?

Indien u een gratis productcatalogus wilt ontvangen dan kunt u hier uw naam en emailadres invullen. U ontvangt vervolgens per ommegaande een overzicht van ons complete productportfolio.

Begrijp de voordelen van een rim drive

Een rim drive motor heeft een zeer hoge efficiëntie en een onmiddelijke acceleratierespons, dit in combinatie met de traploze besturing geeft je het hoogste gevoel van wendbaarheid. 

Vrijwel elke alternatieve competitiemotor heeft een centrale as, iets wat erg gevoelig is voor touwen, onkruid en visnetten. Het ontbreken van een middenas beperkt de kans dat materiaal vast komen te zitten in de propeller.

Bij het ontwerpen van onze motoren hebben we ons het doel gesteld om de installatie- en servicekosten voor onze gebruiker te minimaliseren.
Door slechts één roterend onderdeel te hebben, hebben we beperkte onderhoudskosten bereikt. Daarnaast zijn er in onze motoren geen slijtdelen aanwezig en zijn de motoren watergesmeerd.

Voor de werking van de motor zijn geen oliën nodig die mogelijk schadelijk kan zijn voor het milieu. Door zijn compacte en lichgewichte ontwerp is het zelfs mogelijk om de motor in de kleinste compartimenten te installeren.

Door de mogelijkheid van individuele programmering kunnen motoren op maat worden gemaakt voor de toepassing. Om ervoor te zorgen dat elke booteigenaar onze producten kan installeren, is elk product zoutwaterbestendig en geclassificeerd door een IP68-classificatie.

De configuraties van onze motoren

Onze motoren kunnen gebruikt worden als hoofdaandrijving voor pleziervaartuigen zoals sloepen, kayaks, dingy’s en zeilboten. Ook kunnen onze motoren gebruikt worden als backup aandrijving of boegsschroef. Voor gemotoriseerde vaartuigen. Als voortstuwingsmotor bieden wij de volgende configuraties aan: buitenboord-, POD- of draaibare POD motor. Ook kunnen onze motoren worden gebruikt voor subsea applicaties en voor surving & positioning doeleinden.

Onze motoren zijn beschikbaar in de volgende uitvoeringen: 0.5kW, 3.0kW, 5.0kW, 11.0kW, 15.0kW, 25.0kW en 30.0kW.

POD

Eenvoudige installatie voor montage onder de romp met optimale prestaties.

BOEGSCHROEF

Alle boegschroeven zijn geschikt voor continue looptijden, gecombineerd met eenvoudige installatie dankzij de compacte vormfactor.

STUURBARE POD

Een azimuth is een configuratie die in pods is geplaatst die in elke horizontale hoek kunnen worden gedraaid, waardoor een roer niet nodig is.

BUITENBOORD

Een krachtige buitenboord motor voor grotere motorboten. Bestaat uit een eenheid die de motor, de elektronica en het stuurmechanisme omvat.

Batterijen met een hoge energiedichtheid

Een rim drive batterij heeft een hoge energiedichtheid voor een langere batterijduur in verhouding tot het formaat, dit in combinatie met de minimale afmetingen zorgt voor een lange vaartijd. Elke batterij is zo geproduceerd dat deze krachtig en betrouwbaar is. Onze lichtgewicht batterijen maken gebruik van de nieuwste technologie om zoveel mogelijk gewicht te besparen. Door de minimale afmetingen is de batterij voor veel toepassingen te gebruiken. 

Door het slimme ontwerp van de batterij kun je de batterij gemakkelijk gebruiken. Bovendien zijn de batterij onderhoudsvrij, waardoor er geen onderhoudskosten zijn.

Accessoires voor de beste beleving

Om de klant in een totale oplossing te kunnen voorzien, bieden wij accessoires aan. Alle gashendels zijn door onzelf ontworpen, geproduceerd en getest. Hierbij bieden wij een gashendel kabel set aan met een lengte van 2 tot en met 10m. De batterijmonitor is er om relevante informatie weer te geven zoals de batterijstatus.
Daarnaast bieden wij ook veiligheidsproducten aan zoals een contactsleutel en een dodemanskoord om het systeem veiliger en gebruiksvriendelijker te maken.

Tot slot bieden wij ook zekeringen aan om u te berschermen tegen overbelasting en kortsluiting. Deze zekeringen komen samen met een zekeringhouder.

Blogs om op de hoogte te blijven

In deze zakelijke blogs wordt ingegaan op ontwikkelingen binnen de branche en het bedrijf. Samenwerkingen zoals het R&D samenwerkingsproject en de Monaco Energy Boat Challenge worden hieronder aangekondigd. Daarnaast worden beursdeelnames aangekondigd en gedeeld om mensen kennis te laten maken met ons merk en producten. In het jaar 2022 en 2023 staan wij steeds vaker op beurzen. Zo waren wij exhibitant op de METSTRADE en de Dubai International Boat Show.

Tot slot worden er in onze blogs nieuw producten zoals de 25kW en de 50kW motor aangekondigd.

Polboat Yachting Festival

Afgelopen weekend hebben we onze elektromotoren gepresenteerd aan (potentiële) klanten van over de hele wereld. Polboat Yacht Festival was een geweldige show! We willen alle

Lees verder »

Offerte aanvragen

Hidden