Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Voordelen Van Elektrische Aandrijfsystemen

De Voordelen Van Elektrische Aandrijfsystemen

Steeds meer booteigenaren kiezen voor elektrisch varen, echter bestaat er op dit moment ook nog een grote groep mensen met twijfels. Wij zijn er zeker van dat elektrisch varen de komende jaren de regel in plaats van de uitzondering gaat worden. Steeds meer gebieden worden namelijk afgesloten voor boten met enkel een benzine- of dieselmotor.

Giethoorn is al enkele jaren 100% elektrisch, Amsterdam wordt het vanaf 2025. Deze regelgeving wordt in veel meer steden en natuurgebieden verwacht de komende jaren. Electromotoren hebben ook een aantal significante voordelen ten opzichte van de motoren op fossiele brandstoffen.

  • Je vaart zonder motorgeluid. Naast het niet verstoren van de natuur is de beleving van de passagiers een stuk beter. Vogels vliegen niet op en je hoort alle geluiden om je heen of ervaart juist absolute stilte, uiteraard op het klotsen van het water tegen de boot na.
  • De reactiesnelheid van een elektromotor ligt hoger. Als u gas geeft bij een elektrische motor zal deze direct reageren, bij een benzine- of dieselmotor is er een bepaalde vertraging aanwezig.
  • De uitstoot van een elektromotor is nul. Je vaart schoon en belast daardoor het milieu niet.
  • De trillingen in de stuurknuppel van een buitenboordmotor zijn veel minder ten opzichte van benzine- of dieselmotoren.
  • Elektrische motoren zijn vaak gebouwd middels state of the art technieken. Dankzij de toepassing van moderne technieken ligt het onderhoudsniveau over het algemeen lager.
  • Elektromotoren bestaan meestal uit kleine onderdelen en zijn daardoor lichter en compacter.

Indien er toch nog twijfels bij u aanwezig zijn kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met ons verkoopteam.

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden